1. Ennen kun ryhdyt toimeen, lue tämä!

<<< Edellinen sivu | Seuraava sivu >>>

Monellakaan opettajalla ja opettajaksi opiskelevalla ei ole selkeää käsitystä siitä, miten teknologiaa voi opetuksessa hyödyntää pedagogisesti järkevällä tavalla. Lehdissä ja kirjallisuudessa puhutaan mm. etäopetuksesta, verkko-opetuksesta, video-opetuksesta, monimuoto-opetuksesta ja mobiilioppimisesta.

Erilaiset termit voivat hämmentää, varsinkin, jos aikaisempaa kokemusta teknologian opetuskäytöstä ei ole.

 

Tämän keittokirjan tarkoitus on selventää muutamia peruskäsitteitä ja antaa konkreettisia reseptejä siihen, miten opettaja voi lähteä hyödyntämään opetusteknologiaa. Keittokirja ei edes pyri olemaan täydellinen, mutta toivomme lukijan saavan sen avulla kimmokkeen erilaisten työtapojen kokeiluun ja löytämään itselleen uusia ideoita.  

 

Verkko-opetuksen nivominen omaan opetukseen on kuin keittotaidon harjoittelua, eli ensin kannattaa harjoitella helppojen reseptien kanssa, ja taitojen ja innostuksen kasvaessa voi siirtyä vaativampiin gourmet-ruokien resepteihin. Niinpä aloitamme teenkeitolla ja puuron keittämisella, siirrymme siitä pihvinpaistoon ja lopuksi todelliseen kotikokin taidonnäytteeseen: souffléen eli kohokkaan tekoon. Jokainen etsiköön resepteistä sen, minkä tuntee omakseen. Kun on riittävästi kokemusta ja rohkeaa ja ennakkoluulotonta mieltä, voi jatkaa omine resepteineen eteenpäin. Lopussa olevan pienen kirjallisuuslistan à (linkki Lähteet ja kirjallisuus -sivulle) toivomme auttavan suurimmassa tiedonnälässä.