Kohokkaan valmistaminen

<<< Edellinen sivu | Seuraava sivu >>>

Verkko-opetusOn monia reseptejä valmistaa kohokas, ja helposta reseptistä huolimatta kohokas voi jäädä likilaskuiseksi. Älä lannistu, vaan harjoittele uutterasti. Harjoituskohokaskin voi maistua hyvältä, vaikka sen ulkonäkö ei raatia miellyttäisikään.

Tässä yksi resepteistä:

 

Helppo luumukohokas: 

  • 200 g kuivattuja luumuja keitetään vähässä vedessä pehmeiksi ja muhennetaan sekä jäähdytetään.

  • Lisätään luumuihin hieman mantelilastuja.

  • 2 valkuaista ja 1 rkl sokeria  vatkataan kovaksi vaahdoksi.

  • Kaikki ainekset sekoitetaan  keskenään.

  • Seos asetellaan pieneen, korkeaan, voideltuun vuokaan ja paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia. Uunin luukkua ei kannata avata kesken kaiken.